Τα Windows 10 είναι πλέον στην ζωή μας και δεν είναι λίγοι οι πελάτες μας που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο OS αλλά και τον ενσωματωμένο email client που διαθέτουν.
Μπορεί να μην είναι και ο πιο βολικός για κάποιους, όμως μπορείς να συγκεντρώσεις όλα τα mail box σου σε μια εφαρμογή (όπως φυσικά και στις περισσότερες π.χ. Mozilla Thunderbird ) και φυσικά είναι Windows 10 native εφαρμογή.

Στις παρακάτω εικόνες θα περιγράψουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να συνδεθεί στο mailbox του, με τους servers της GOZEN HOST.

outlook-mail-01.jpg

Ανοίγουμε λοιπόν την εφαρμογή και επιλέγουμε την "Διαχείριση Λογαριασμών" ή Manage Accounts μια και η δική μου έκδοση ήταν στα Αγγλικά και επιλέγουμε την προσθήκη νέου λογαριασμού.

Στο επόμενο βήμα, μας ζητά να επιέξουμε το είδος του λογαριασμού και βλέπουμε ότι έχει ήδη έτοιμες κάποιες ρυθμίσεις για τους πιο γνωστούς δωρεάν email providers. Στην δική μας περίπτωση επιλέγουμε Advanced Setup.
outlook-mail-02.jpg

Ο τύπος του λογαριασμού που θα συνδέσουμε είναι τύπου POP ή IMAP και συνεχίζουμε.
outlook-mail-03.jpg

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία με τον τρόπο που μας ζητά η εφαρμογή και προσέχουμε στην τελευταία οθόνη, οι ρυθμίσεις μας να έχουν ως εξής, για την πρώτη περίπτωση (και την πιο εύκολη) όπου δεν θα κάνουμε χρήση των ρυθμίσεων ασφαλείας και κρυπτογράφησης.
outlook-mail-04.jpg

Εφόσον θέλουμε να κάνουμε χρήση των προτύπων SSL που παρέχουν οι διακομιστές της GOZEN τότε αντί για mail.yourdomain.tld θα πρέπει να εισάγουμε το όνομα του διακομιστή π.χ. al.gozenhosting.net και φυσικά να επιλέξουμε και τα 2 τελευταία check boxes όπου απαιτείται η χρήση SSL


Έχουμε κάνει διεξοδικούς ελέγχους και όλα τα παραπάνω ανταποκρίνονται άψογα, αν παρόλα αυτά υπάρξει κάποιο πρόβλημα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.